Skip to main content

ZZZomerfeest in Zwolle-Zuid

Zonnige Start van het Culturele Seizoen! Op zaterdag 31 augustus organiseert Wijktheater Zwolle-Zuid Uit (ZZUit) in samenwerking met diverse Zwolse culturele instellingen en artiesten het ZZZomerfeest. Dit vrolijke gratis evenement in Zwolle-Zuid is van 14:00 tot circa 18:00 uur op het terrein van SIO (Thorbeckelaan 2).

Een Magische Start met Familietheater

Het ZZZomerfeest wordt om 14:00 uur feestelijk geopend met de familievoorstelling “De Lakei en de Prinses” van Dolf Moed. Deze voorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, vertelt het verhaal van de zorgzame lakei Hannes en de avonturen die hij beleeft met de prinses en de ondeugende Raaf. 

Muziek voor Iedereen: van rap tot blaaskapel

Na het theater barst het muzikale programma los: De Fakkelteit, een initiatief van Rico van Opgezwolle, brengt hiphop en rap, terwijl Max en Maria verzoeknummers spelen. De Towersnörr’n, een blaaskapel voor mensen met een beperking, en The Bluebird Voices met uitdagende poparrangementen treden ook op.

Creatieve Workshops en Kinderactiviteiten

Naast optredens kan je je ook vermaken bij de diverse creatieve workshops: een graffitiworkshop, pottenbakken, portret tekenen en Chinees kalligraferen. Daarnaast kunnen kinderen zich uitleven op een springkussen en zich laten schminken.

Culturele Presentaties en Proeverijen

Diverse Zwolse culturele instellingen en kunstenaars zullen hun werk presenteren. Onder andere ZZUit, wijktheater in Zwolle Zuid, Wijkvereniging Oud Ittersum, Wijkenvereniging Zwolle-Zuid, WijZ, MEC muziekschool en Muziekschool Zwolle zijn aanwezig. Kunstenaars als Aly Huisman en Helma Ruitenberg tonen hun schilderijen en portretten, terwijl Stefan Albers zijn graffitiwerken laat zien.

Praktische Informatie

Het ZZZomerfeest is gratis toegankelijk en reserveren is niet nodig. SIO zorgt voor zomerse hapjes en drankjes. Bij slecht weer wordt het programma naar binnen verplaatst, zodat iedereen kan blijven genieten van de festiviteiten. www.zzuit.nl en @uitinzwollezuid

Dit feest wordt mogelijk gemaakt door het BuurtCultuurfonds Zwolle, Gemeente Zwolle, Wijkenvereniging Zwolle-Zuid, Wijkvereniging Ittersum en de vrijwilligers van ZZUit.

Mis het niet – kom naar het ZZZomerfeest en beleef een onvergetelijke middag vol cultuur, muziek en plezier!