Skip to main content

Vlinderstichting 40-jarig jubileumactiviteit

De Vlinderstichting trapt af met eerste 40-jarig jubileumactiviteit in Zwolle, Overijssel!
Een lezing over vlinders (gratis) én buiten op jacht naar eitjes. 

Midden in de winter zijn er maar weinig vlinders te zien. Een viertal zit in winterslaap ergens in de planten of bij jouw op zolder. De andere zijn nu ei, rups of pop en ook die zijn verscholen en vind je maar moeilijk. Een uitzondering is de sleedoornpage, die juist in de winter, als eitje, kan worden gevonden. De vlinder zelf, die in juli en augustus vliegt, leeft verborgen en krijg je niet vaak te zien. 

Kom op zondag 22 januari naar de lezing van Kars Veling (De Vlinderstichting). Hier krijg je meer te horen over vlinders in de winter en ook over de sleedoornpage en hoe je de eitjes ervan kunt vinden. Daarnaast komen de bijzondere soorten vlinders en libellen van de provincie Overijssel aan bod en welk natuurgebied hiervoor belangrijk is. 

Aansluitend gaan we in groepjes het Schellerpark in Zwolle afstruinen op zoek naar deze sleedoornpage eitjes. Blijf je na de lezing liever binnen? De Nederlandse Vereniging voor Papierknipkunst is aanwezig om te laten zien hoe je prachtige vlinders, libellen en andere insecten kunt knippen uit een stuk papier. 

We starten om 10:00 uur met koffie/thee een welkomstwoord en de lezing.

Locatie: Wijkboerderij Schellerhoeve, Schellerpark 101, Zwolle 
(Let op: beperkte parkeergelegenheid! Kom zoveel mogelijk te voet, met de fiets of het OV). Meer informatie en aanmelden via: www.vlinderstichting.nl/jubileum-activiteiten