Skip to main content

TWEEDE LANDELIJKE ‘WEEK VAN DE STENEN WINKEL’

In de week van 8 tot en met 14 mei 2023 vindt de tweede landelijke ‘Week van de Stenen Winkel’ plaats. Een initiatief om de lokale stenen winkel in het zonnetje te zetten en aandacht te creëren voor de waarde van deze winkels bij de consument. Ook lokale ondernemers Carly en Michaël Coppens van Villa Kakelbont Jeugdmode, Kado & Lifestyle in Zwolle Zuid doen mee.

Lokale winkels organiseren in de ‘Week van de Stenen Winkel’ allerlei feestelijke activiteiten op de winkelvloer om samen met hun klanten de kracht van stenen winkels te vieren.

Villa Kakelbont Jeugdmode, Kado & Lifestyle is een van de winkels die deelneemt aan dit initiatief. In 1997 werd de winkel van Carly en Michaël Coppens geopend in Dokkum. In 2000 verhuisde de winkel naar Zwolle en nu, 26 jaar later, is de winkel niet meer weg te denken uit het lokale winkelcentrum in Zwolle Zuid.

“De reden dat we deelnemen aan de ‘Week van de Stenen Winkel’ is dat stenen winkels de steden en dorpen waar we wonen een stukje mooier maken. Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies… het kan allemaal in de winkels in jouw buurt. Het is geen verrassing dat heel wat stenen winkels het de afgelopen jaren door lockdowns en online shoppen moeilijk hebben gehad. Vandaar dat we de lokale stenen winkels graag extra onder de aandacht willen brengen bij de consument!”, vertelt eigenaresse Carly Coppens. “We kijken ernaar uit om samen met iedereen in Zwolle en omstreken de kracht van onze lokale stenen winkels te vieren en nog eens te onderstrepen waarom deze winkels een plekje verdienen in ons centrum.”

Marian Bekkers, initiatiefneemster van de ‘Week van de Stenen Winkel’, vertelt: “Al die lokale stenen winkels verdienen onze aandacht in de week van 8 tot en met 14 mei. Het zijn stuk voor stuk hardwerkende ondernemers die hun steentje willen bijdragen aan de lokale economie en de lokale leefbaarheid. Ondanks hun creativiteit enondernemerschap in het vinden van manieren om klanten bij te staan na o.a. de coronacrisis, worstelen velen van hen nog met de sporen die de afgelopen jaren hebben nagelaten. De ‘Week van de Stenen Winkel’ is een geweldig moment om deze ondernemers een steuntje in de rug te bieden. Koop bijvoorbeeld in deze week een keertje extra bij de lokale stenen winkel, of toon je waardering door op een social media-bericht van de winkel te reageren. Het betekent meer voor deze ondernemers dan je denkt.”

Tijdens de ‘Week van de Stenen Winkel’ vinden er ook in Villa Kakelbont Jeugdmode, Kado & Lifestyle bijzondere activiteiten plaats. Onder andere feestelijk entree, lekkere hapjes, leuke gifts, demonstraties, verlotingsacties en dubbele spaarpunten!