Skip to main content

Teamshirts voor Walking Football vrouwen

Teamshirts voor Walking Football vrouwen bij voetbalvereniging ZAC in Zwolle-Zuid; een gezellig, sportief én zeer gemotiveerd team, doet u mee?!

Ons team, bestaande uit 12 leden in de leeftijd vanaf 50 jaar heeft sinds kort eigen teamshirts. Elke woensdagochtend om 10.00 uur staan we klaar om te starten op het voetbalveld van voetbalvereniging ZAC [Sportpark Jo van Marle] in Zwolle-Zuid. Het is geen enkel probleem als je niet bekend bent met voetbal, de Walking Football regels wijken namelijk nogal af. 

Vol trots presenteren wij nu ons eigen team shirt.

We eindigen de training altijd met een kop koffie. Het spelen van Walking football is behalve voor de gezelligheid, meedoen en ontmoeten ook gezond en met minimaal blessuregevaar blijven bewegen in de buitenlucht. 

Je speelt walking football in wandeltempo op een kwart veld. Met dezelfde regels als bij het reguliere voetbal, maar met een aantal uitzonderingen die zorgen voor meer spelplezier. Winnen staat immers niet voorop. Een paar belangrijke regels:

  • Rennen met of zonder bal is niet toegestaan
  • Geen slidings
  • Geen buitenspel
  • De bal mag niet boven heuphoogte komen
  • Geen keeper
  • Geen lichamelijk contact
  • Scoren vanaf de eigen helft is niet toegestaan

Uiteraard start de training met een gedegen warming up middels wandelen, dribbelen gevolgd door de technische oefeningen zoals passen, kaatsen en de bal stop-

pen. En tot slot spelen wij onderling een partijtje. De training wordt verzorgd door studenten van Sportopleiding Landstede. Bij Walking Football speel je een partijtje in principe 6 tegen 6. Ook doen wij met enige regelmaat mee met toernooien of trainen met een club uit de regio.

Kosten voor een seizoen zijn € 6,25 per maand en eenmalig €10,= inschrijfgeld.

Heb je al zin om in beweging te komen? Wij nodigen je van harte uit om eens vrijblijvend mee te doen op woensdagochtend van 10.00 – 11.00 uur op het Jo van Marle

Sportpark (bij ZAC), Landsheerlaan 42.

Contact: 

Ina Schippers via inaschippers1@gmail.com.