Skip to main content

Schellerhoeve viert schaapscheerdersfeest

Tekst: Carin van de Ploeg

Zaterdag 18 mei was er een schaapscheerdersfeest op de Wijkboerderij de Schellerhoeve.
Beheerder Bert Palland schoor de schapen op dezelfde wijze als hij de alpaca’s scheert. De dieren liggen met een kop op een kussen en de poten zijn gefixeerd. Een assistent blijft bij de kop van het dier zitten, zodat de scheerder op de kwetsbare buik veilig de vervilte ondervacht kan weghalen. Dit is een andere methode dan het schaap op de kont zetten, maar voor het dier veiliger en rustiger. 

De hele middag waren er verder nog allerlei activiteiten te beleven, zoals schminken en schaapjes knutselen. Er was popcorn, ijs, drinken en worstenbroodjes. Er stond een springkussen en men kon iets leren over bijen. Er waren planten te koop en er was zelfs een spinnenwiel om zelf wol te spinnen. Daarnaast waren er een paar standjes met leuke schapenkaarsjes en gehaakte artikelen. 

Het weer werkte enorm mee en omdat Wijkboerderij de Schellerhoeve toch al een natuurlijke speelplek heeft, waren er veel ouders met jonge kinderen. Er werd naar hartenlust gespeeld en gesprongen. Ook de mascotte van de Wijkboerderij was aanwezig en natuurlijk was er ook gelegenheid om de varkens, ezels, cavia’s, konijnen, geiten en schapen te aaien en te bewonderen. Er waren 15 vrijwilligers aanwezig.

Wijkboerderij de Schellerhoeve is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. En zaterdag en zondag van 14:00-16:00 uur.