Skip to main content

Met KNA Zwolle begint de vakantie

Net als vorig jaar op de maandagavond voor de zomervakantie is er ook dit jaar een informeel buitenconcert bij Grand Café en Wijkcentrum SIO.
Het concert op 17 juli begint om 19:00 uur en wordt verzorgd door KNA Zwolle.

Basisschoolleerlingen maken kennis met spelen in een orkest.
KNA Zwolle is na de meivakantie gestart met een project waarin bijna 30 basisschoolleerlingen van verschillende scholen uit Zwolle Zuid kennis maken met het bespelen van een instrument in een orkest. De kinderen hebben met veel enthousiasme en onder leiding van Wietske de Wilde-Tilma en vrijwilligers van KNA een aantal leuke muziekstukjes ingestudeerd.
De scholen in Zwolle Zuid hebben veel waardering voor dit initiatief van KNA Zwolle. Het is een heel spektakel en op 17 juli spelen de Junior Notes (want zo heet deze club) voor het eerst in een groot orkest en voor publiek. Zij doen dit samen met de muzikanten van Young Notes en KNA orkest.
Het enthousiasme spat er vanaf en werkt aanstekelijk.

Young Notes is HET jongerenorkest van Zwolle Zuid. Het gaat bij Young Notes vooral om het samen muziek maken. De jongeren regelen en besturen alles binnen het orkest zelf. Jongeren die al een instrument bespelen en eens de ervaring willen hebben om in een orkest te spelen zijn van harte welkom. Alle instrumenten zijn in principe welkom.

KNA Orkest bestaat al vele jaren en is na de zomervakantie van 2022 onder leiding van een nieuwe dirigent een nieuwe weg in geslagen. Wietske de Wilde-Tilma heeft het orkest de afgelopen maanden onder haar enthousiaste leiding voorbereid op dit concert.
KNA Orkest is de nieuwe orkestvorm waarin een brede bezetting op instrumentarium mogelijk is.

De Knollentrekkers behoeven bijna geen toelichting meer. Zij zijn een veel gezien dweilorkest in Zwolle en ver daarbuiten. Het laatste succes wat zij op hun naam schreven, was deelname aan het Bootwaterenfestival op Ameland. Zij gaan de avond afsluiten.

Luister en geniet maandag 17 juli vanaf 19:00 uur op het terras van SIO aan de Thorbeckelaan in Zwolle. (Bij regen zitten we binnen.)
Heb je interesse om samen met ons muziek te spelen laat dat dan even weten via info@kna-zwolle.nl