Skip to main content

Fotoreportage NLDOET

De handen worden uit de mouwen gestoken tijdens de NLDoet dagen. 

Afgelopen vrijdag en zaterdag zijn de inwoners aan de slag gegaan om de wijk te vergroenen en te verduurzamen. Een korte foto impressie. Zie de krant van april voor het hele verslag van de dag.

Op Landgoed Oldeneel worden wilgen geknot. Mede vanuit de werkgroep VLO, Vrijwillig Landschaps Onderhoud Zwolle. Anita (moeder) en Rutger Wierda (zoon) werken perfect samen. De één zaagt, de ander vangt te takken op. 

In de Argusvlinder is de buurt al hard aan de slag gegaan met hout, spijkers en hamers.  Je kan een insectenhotel, vogelhuisje, vlinderhuisje of je eigen creatie maken. Ook de boomspiegels worden aangepakt met meer groen. 

Op het veldje naast de Van Haekmate was een heuse Climate Escaperoom georganiseerd. Door middel van opdrachten kom je alles te weten hoe je je eigen omgeving meer klimaatproof te maken. 

Bij manege ‘t Hoefijzer wordt de ruif opgehoogd. Zodat de paarden na hevige regenbuien niet wegzakken in de plassen en het hooi met droge voeten kunnen eten. 

In de Van Maanenware worden nestkastjes geschilderd, boomspiegels vergroent en gardes gevuld met nestmateriaal. Deze middag is ook vooral bedoeld om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje. 

Aan de Vrijheid zijn dames hard aan het werk achter de naaimachine of met de hand. Hier worden droomdekens gemaakt. Deze dekens worden gedoneerd aan de stichting, de Regenboogboom. Voor kinderen en de mensen in hun omgeving die kampen met een ziekte, trauma of handicap.