Skip to main content

Feestelijke Kringdagen in Zwolle-Zuid brengen gemeenschap samen

Zwolle-Zuid staat op het punt om te bruisen van energie en activiteiten tijdens de “Kringdagen”. Het beloven dagen vol plezier en vermaak te worden voor de hele gemeenschap. Van vrijdag 16 t/m zondag 25 juni 2023 worden er diverse activiteiten en evenementen georganiseerd, van een kunstroute en muzikale optredens tot klaverjasavonden en jeugdactiviteiten op verschillende locaties in Zwolle-Zuid. Het doel is om mensen samen te brengen en te laten genieten van diverse vormen van kunst, muziek en gemeenschapsactiviteiten. Om deze saamhorigheid fysiek en visueel te bekrachtigen worden jullie uitgenodigd om deel te nemen aan de Kringdans dat georganiseerd wordt op woensdag 21 juni om 18.00 uur op Harculo.

De opening van de Kringdagen vindt plaats op vrijdag 16 juni op het evenemententerrein, waar de Less is more Band een geweldig optreden zal verzorgen. Tegelijkertijd kunnen muziekliefhebbers genieten van optredens van talentvolle artiesten zoals o.a. Juliëtte Veneman, Paul van Harskamp en Ken Stead op verschillende locaties in Zwolle-Zuid.

Naast MUZIEK zijn er ook andere activiteiten om aan deel te nemen. Zowel in de Koningskerk als bij Voetbalvereniging SVI vindt een gezellige klaverjasavond plaats. Voor de liefhebbers van bridge is er een open bridgeavond in Wijkcentrum De Pol. Op zaterdag 24 juni vinden de Kringkoopjes plaats. Een carportsale/kleedjesmarkt vanaf je eigen oprit. Hoe leuk is dat. 

Neem deel aan een spetterende buurtquiz op vrijdag 23 juni op een van de locaties, waaronder Grand Café Zuijdt, voetbalvereniging SVI, multifunctioneel centrum SIO en meer (zie het volledige programma).

Op het gebied van KUNST zijn er exposities en een kunstroute georganiseerd, waarbij lokale kunstenaars hun werk tonen. Op zaterdag 24 juni is er een kunstmarkt.

Er is volop vermaak voor jonge bezoekers! We hebben speciale activiteiten gepland die helemaal op jullie zijn afgestemd, dus kijk op het programma voor de JEUGD!

Hou je van dieren? Dan is het ponyrijden echt iets voor jou! Je kunt op een pony zitten en een ritje maken onder begeleiding van ervaren instructeurs.

Ben je een sportliefhebber? We hebben verschillende sportactiviteiten gepland waar je aan kunt deelnemen. Van voetbal en peutergym tot touwtrekken en spijkerslaan, er is voor elk wat wils. Doe mee met je vrienden en maak nieuwe vrienden, terwijl je samen plezier hebt en je sportieve vaardigheden laat zien.

Ook op culinair gebied valt er tijdens de Kringdagen veel te beleven. Onder de noemer “Smaak van Zuid” worden er koffiekringen georganiseerd, waar mensen onder het genot van een kopje koffie kunnen genieten van gezellig samenzijn. 

Daarnaast zijn er kennismakingssessies met yoga en pilates, bierproeverijen en een energiecoach die advies geeft over duurzaamheid.

De Kringdagen in Zwolle-Zuid brengen kunst, cultuur en muziek samen en laten de gemeenschap genieten van een gevarieerd programma. Stichting de Zwolse Zot zet zich in om dit evenement elk jaar tot een groot succes te maken, in samenwerking met lokale bedrijven en maatschappelijke instellingen. Mis deze geweldige gelegenheid niet om de rijke culturele en artistieke scene van Zwolle-Zuid te ontdekken en te beleven!

Programma Kringdagen

Waar ga jij allemaal heen? Laat het ons weten!

================================================================================

Mochten er nog vragen zijn dan horen wij dit graag.