Skip to main content

Er bestaat geen sport die Hollandser is!

Korfbalvereniging Oranje Zwart in Zwolle, behoort tot één van de 25 oudste korfbalclubs van Nederland. De club waar alles samenkomt, waar wij samen successen vieren, méér dan een korfbalvereniging zijn, samen de vereniging maken en OOK nog sportief en oergezellig zijn.

Zoals bovenstaand te lezen valt, zijn er veel factoren die mensen kunnen binden. Onze korfbalvereniging doet dat als geen ander: GEZELLIGHEID, GELIJKWAARDIGHEID, SPORTIVITEIT en tot slot SAAMHORIGHEID!

Korfbal is een unieke sport want het is een gemengde sport. Dit betekent dat in 1 team jongens/meisjes dan wel heren/dames spelen. 

In 1915 besloten 3 bijzonder vooruitstrevende leden van een gymnastiekvereniging dat er een buitensport moest komen in Zwolle. In datzelfde jaar, te weten 28 november, wordt er gekozen voor de moderne sport korfbal. De clubkleuren worden gepromoveerd tot clubnaam en voilà:

KORFBALVERENIGING ORANJE ZWART

is ontstaan.

Wij bieden 5 x gratis een vrijblijvende training aan en wil jij daar ook deel van uitmaken; dat kan! Meld je gauw aan: https://oranje-zwart.nl/aanmelden-voor-training/ of stuur een mail naar werving@oranje-zwart.nl