Skip to main content

Buurtactiviteiten Ittersumerlanden

De buurtcommissie van de Van Hallware heeft in samenwerking met de vrijwilligers van de Wareweide activiteiten in de maanden april en juni opgezet waarbij jong en oud van harte welkom is.

  1. Themafeest; Pasen 
  2. Schaapscheerfeest 
  3. Insectenhotel maken

Themafeest Pasen 

Op zaterdagmiddag 16 april 2022 zullen er in- en om de Wareweide activiteiten worden georganiseerd met als thema Pasen. Te denken valt aan paaseieren zoeken, een speciale tekenkleurplatenwedstrijd en eieren versieren. Voor de wat oudere kinderen willen we een puzzeltocht uitzetten en andere (wedstrijd) spelen organiseren. Uiteraard is de paashaas ook van de partij.

Locatie: Wareweide

Tijdstip: van 13.00 tot 16.00 uur 

Natuurlijk zorgen we voor koffie/thee en limonade met wat lekkers. 

Jong en oud van harte welkom! 

Schaapscheerfeest  

Op zaterdagmiddag 11 juni 2022 is het schaapscheerfeest in de Wareweide. De schapen worden dan geschoren. We maken hier een gezellige middag van met aanvullende activiteiten zoals schminken en een springkussen. Tevens een demonstratie van spinnen op het spinnewiel. 

Locatie: Wareweide 

Tijdstip: 13.00 tot 16.00 uur

Het zou leuk zijn als je erbij bent. Neem je vriendje of vriendinnetje mee! 

Insectenhotel

Tijdens het schaapscheerfeest op zaterdagmiddag 11 juni 2022 willen we ook een groot insectenhotel maken van pallets. Deze stapelen we dan op en de tussenruimtes moeten dan opgevuld worden. Denk hierbij aan takjes, dennenappels, stro, boomschors, oude dakpannen en stenen bloempotjes. Verzamel deze materialen van te voren zelf en neem dit dan deze middag mee. We kunnen de insecten dan een mooi hotel geven. 

De commissieleden van de Van Hallware en de vrijwilligers van de Wareweide zien jullie graag op één of meerdere activiteiten. Tot dan!